În atenția studenților și masteranzilor Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca
Oportunități de practică în cadrul unui proiect european
Facultatea de Teologie Ortodoxă este implicată în proiectul Calitate și interdisciplinaritate în practica studenților Universității Babeș-Bolyai în management cultural (CIP). Obiectivul proiectului îl reprezintă facilitarea trecerii studenților și masteranzilor de la educație la muncă, prin implementarea unui program inovativ în cadrul disciplinei „Practică” și a disciplinelor care conțin ore de practică din planul de învățământ, desfășurate la un potențial loc de muncă. Activitatea studenților participanți la proiect va fi premiată diferențiat, în funcție de rezultatele obținute. Pentru detalii vă rugăm să consultați site-ul proiectului, unde a fost publicată procedura de selecție și recrutare a grupului țintă: https://sites.euro.ubbcluj.ro/cip/grup-tinta/
Proiectul are în vedere următoarele obiective specifice:
În cazul Facultății de Teologie, membrii grupului țintă trebuie să fie studenți cu vârsta medie cuprinsă între 18-40 ani, dintre care minim sau echivalentul a 11 studenți cu domiciliul sau rezidența în mediul rural, iar restul din mediul urban, provenind din cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate ale țării și să manifeste dorința de a se integra pe piața muncii în domeniile relevante de pregătire.
În vederea realizării stagiului de practică, grupul țintă de la Facultatea de Teologie Ortodoxă va fi format din 108 studenți, în 3 semestre universitare consecutive. (40 studenți/masteranzi - semestrul II (2021); 28 studenți/masteranzi - semestrul I 2022; 40 studenți/masteranzi - semestrul II 2022)
Stagiul de practică este tratat în programa universitară ca orice altă disciplină. Conform curriculumului universitar aferent fiecărei facultăți, studenții de la nivel licență și master beneficiază de un număr de ore de practică ce variază între 70 și 90 ore pe semestru, toate liniile de studiu eligibile având specificul pregătirii în sfera serviciilor din aria curriculară socio-umană. Practica este purtătoare de credite.
Liniile de studii eligibile pentru a participa la programul de practică (în conformitate cu planurile de învățământ ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, în uz la momentul demarării acestui proiect) sunt:
La nivel licență
La nivel master
Dosarul de înscriere trebuie să conțină:
Dosarul de înscriere se depune în format electronic, semnat și scanat.Studenții admiși în grupul țintă, vor aduce/trimite dosarele, în original, la sediul facultății, până la data de 1 martie 2021.
Calendarul înscrierii
Formularele care vor trebui completate le găsiți la secțiunea Documente atașate. După completare formularele se trimit pe adresa de email a expertului grup țintă, grigoredinumos@yahoo.com. Eventualele nelămuriri și întrebări cu privire la înscrierea în proiect pot fi adresate în cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri de la finalul întâlnirii online din 1 februarie, ora 17:00, mai sus menționate.
Coordonator practică: Pr. conf. dr. Cristian Sonea
Expert grup țintă: Pr. conf. dr. Grigore-Dinu Moș